Sosyal Medya Haberleri

Facebook hesap silme: Nasıl silinir? Kalıcı Facebook kapatma!

Facebook hesap silme işlemiyle birlikte kalıcı bir şekilde Facebook platformunu kullanmayı bırakabilirsiniz. Son zamanlarda yaşanan gizlilik ve güvenlik konularındaki skandallarla kullanıcıların güvenini kaybeden Facebook, hızla eriyerek üye kaybediyor. Eğer siz de Facebook’u kalıcı olarak bırakmayı düşünüyorsanız hazırladığımız bu içerikten Facebook hesap silme işleminin nasıl yapıldığını ve kalıcı Facebook kapatma işlemiyle ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Facebook hesabı silme işlemine başlamadan önce sahibi olduğunuz grup veya sayfaların tek yöneticisi olmadığınızdan emin olun. Zira bir sayfanın veya grubun tek yöneticisi sizseniz, bu grup ve sayfalar da otomatik olarak silinecektir. Gruplarınıza ve sayfalarınıza bir yönetici daha ekleyerek silinmelerini engelleyebilirsiniz.

Silinen bir Facebook hesabı yeniden geri dönmemektedir. Bu nedenle Facebook hesabınızı kalıcı olarak silme isteğinizi bir kere daha düşünün ve buna göre işlemlere başlayın. Ayrıca unutmamanız gereken bir diğer konu da arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlardır. Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatsanız bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar onda kayıtlı kalacaktır.

Facebook hesap silme öncesi: Uygulamalarınızı kaldırın!

İlk olarak Facebook hesabınızı silmek için hesabınızdaki tüm uygulamaları da kaldırmanız gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Facebook’ta Uygulama Ayarları’na gidin ve daha sonra izin verdiğiniz uygulamaları yanlarında yer alan çarpı işaretine tıklayarak kaldırın.

Uygulamaların tamamını kaldırdıktan sonra aşağıdaki Facebook kalıcı hesap silme bağlantısına tıklayın ve Facebook hesap silme / kapatma işlemi için ilk adımı atın. Bağlantıyı açtığınızda karşınıza bir uyarı ekranı gelecek. Burada “Hesabımı Sil” butonuna basın ve ardından gelen güvenlik kodunu ve şifrenizi doğru bir şekilde girin.

Facebook-kalici-hesap-silme-kapama

Doğrulama kodu ve şifrenizi doğru girdikten sonra Tamam’a basın. Böylece Facebook hesabınız kalıcı olarak kapatılacak. Hesap silme işlemi 14 gün sürmektedir. Bu süre zarfında hesabınıza hiçbir şekilde giriş yapmamanız gerekmektedir. 14 günlük silinme sürecinde hesabınıza giriş yaparsanız, Facebook kalıcı hesap kapatma işlemi devre dışı kalacak ve hesabınız silinmeyecektir.

Genel olarak Facebook kalıcı hesap silme/kapatma işlemi adımları:

  1. Tek yöneticisi olduğunuz grup ve sayfaları devredin.
  2. Hesabınızda izin verdiğiniz uygulamaları kaldırın.
  3. Hesabımı Sil bağlantısına gidin.
  4. Şifrenizi ve güvenlik kodunu doğru girerek Tamam’a basın.
Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı